Agenda / Nieuws


Binnenkort bij Tourdion

zaterdag 16 december 2017 - Stedelijk Kerstconcert, Maria van Jessekerk

Zoals elk jaar organiseert de Federatie van Delftse Zangkoren weer een kerstconcert in de Maria van Jessekerk. Vijf koren doen mee, waaronder ook Tourdion. Kom luisteren, de toegang is gratis.

Plaats: Maria van Jesse Kerk, Burgwal, Delft.
Tijd: vanaf 13.30.


9 t/m 16 december 2017 - Kerstmarkt Historisch Joris, Joriskapel

In de kapel waar Tourdion elke donderdag repeteert is in de week van 9 t/m 16 december een kerstmarkt. Zie bijgevoegde folder voor meer informatie (klik op afbeelding voor grote versie),
of op www.historischjoris.nl.

Plaats: Sint Joriskapel, Jorisweg 2A, Delft.
Tijd: vanaf 13.30.


Al geweest

zaterdag 28 oktober - Korenpresentatie FDZ

De jaarlijkse presentatie van koren die aangesloten zijn bij de Federatie van Delftse Zangkoren. Let op, deze keer NIET in DOK, maar in de Maria van Jessekerk.
Tourdion doet mee met enkele liederen uit de Festino van Adriano Banchieri, en met liederen van de Duitse componist Johann Hermann Schein.

Plaats: Maria van Jessekerk, Burgwal, Delft.
Tijd: 14.00 - 16.00.
Toegang: gratis.

zondag 9 juli - Concert in De Herbergier

Als afsluiting van het seizoen zingt Kamerkoor Tourdion zondag 9 juli in De Herbergier, een wooncentrum voor mensen met geheugenproblemen. We brengen een gevarieerd programma van oude muziek, van geestelijke muziek tot Wein, Weiber und Gesang, en dat in diverse talen.
Kom naar ons luisteren, de zaal is open voor iedereen.

Plaats: De Herbergier, Mijnbouwstraat 25, 2628 RV Delft.
Tijd: 14.30 - 15.30.
Toegang: gratis.

zaterdag 24 juni - Inloopconcert, Oude Kerk

De Oude Kerk organiseert al een aantal jaren inloopconcerten rondom en in de zomermaanden. Bezoekers van de kerk kunnen dan naast de architectuur en kunstschatten van de kerk genieten van muziek.
Kamerkoor Tourdion doet dit seizoen ook weer mee.
Kom naar ons luisteren. We staan onder de bezielende leiding van dirigente Serena Jansen.

Plaats: Oude Kerk, Heilige Geestkerkhof 25, Delft.
Tijd: 14.00 - 15.00.
Toegang: gratis; u betaalt alleen de toegangsprijs voor bezichtiging van de kerk

za 18 en zo 19 februari 2017 - Concert Banchieri, Adelbertkerk, Delft

In 2017 viert kamerkoor Tourdion zijn twintigjarig jubileum. Voor deze gelegenheid bieden wij het publiek een feestelijk concert aan waarin de componist Adriano Banchieri centraal staat.


(Klik op de afbeelding voor een PDF-versie van de flyer)

Voor de pauze voert Tourdion onder andere zijn mis uit; deze is pas sinds 2015 beschikbaar voor musici en daarmee wordt dit de Nederlandse première van dit werk.

Na de pauze gaat u genieten van de Festino, één van Banchieri’s geliefde madrigaalkomedies, compleet opgevoerd met 16 blokfluiten, 5 viola da gamba’s, kinderen van Circusschool Circus Kabel, het Italiaanse koor La Siepe Sonora, de clown Libor en danser Ricardo Rodriguez Miranda.

Ook voor kinderen is deze voorstelling zeer geschikt: de Festino zit, naast mooie muziek, vol grappen en acrobatische acts. Tijdens het voorprogramma kunnen de kinderen in een apart lokaal maskers maken en zich laten schminken om de Festino extra carnavalesk te maken.

"Chi brama avere spasso e piacere, entri al Festino!”
Wie naar pret en plezier snakt, treedt toe tot dit festijn!

Plaats: Adelbertkerk, Minervaweg 7, 2624 BZ Delft.
Datum: zaterdag 18 en zondag 19 februari 2017
Tijd: 15.00 - 17.00.
Kaartjes: €18,- aan de deur / €15,- in voorverkoop / €5,- voor kinderen tot 12 jaar
Pauzedrankje is in de prijs inbegrepen

zaterdag 17 december 2016 - Stedelijk Kerstconcert, Maria van Jessekerk

Zoals elk jaar organiseert de Federatie van Delftse Zangkoren weer een kerstconcert in de Maria van Jessekerk. Acht koren doen mee, waaronder ook Tourdion. Kom luisteren, de toegang is gratis.

Plaats: Maria van Jesse Kerk, Burgwal, Delft.
Tijd: vanaf 13.30.

Dank aan alle fietsers voor Tourdion!

Fietssponsortocht 2016Tourdion heeft op zondag 25 september meegedaan met de Rabobank Sponsorfietstocht. Vanaf Schipluiden hebben we met 17 deelnemers in verschillende groepjes een mooi rondje van 30 of 60 km gefietst. Het weer was er schitterend voor, en het was onderweg en op de stempelposten gezellig druk.
Alle fietsers hartelijk dank voor het meefietsen, de clubkas is weer gespekt!

Op de website van de Rabobank Sponsorfietstocht staat een algemene impressie van de dag, zie www.rabobank.nl/zuid-hollandmidden.

zondag 25 september 2016 - Fietsen voor Tourdion

Flyer fietssponsortocht 2016Doe mee aan de Rabobank Sponsorfietstocht

Op zondag 25 september vindt de jaarlijkse Rabobank Sponsorfietstocht plaats. Met deze gezellige fietstocht kunnen we geld verdienen voor ons koor. Steun ons koor en fiets ook mee!

Meefietsen = geld verdienen!
Voor iedereen die namens ons koor meefietst, stort de Rabobank € 10,00 (voor de route van 30 km) of € 20,00 (voor de route van 60 km en de wielerroute) in onze clubkas. Van dat geld kunnen we meezingen in het koor voor iedereen betaalbaar houden en leuke concerten organiseren. Bovendien is het elk jaar weer een gezellige en sportieve dag.

Mobiliseer de hele familie
We willen natuurlijk met zoveel mogelijk mensen meedoen. Hoe kun je daarbij helpen? In de eerste plaats door zelf mee te fietsen. En in de tweede plaats door anderen te mobiliseren: vrienden en vriendinnen, ouders, kinderen, buren, opa’s en oma’s. Iedereen die namens ons koor deelneemt levert geld op, dus hoe meer zielen hoe meer vreugd.

Aanmelden
Het fijnst vinden we het als je je snel aanmeldt bij Luc Soethout via e-mailadres fietsen@tourdiondelft.nl. Vermeld dan je naam, je e-mailadres, met hoeveel personen je deelneemt, en welke afstanden ieder wilt fietsen. Aanmelden kan tot uiterlijk 11 september 2016.

Meer informatie
Op de website van de Rabobank Sponsorfietstocht vind je meer informatie. De website is te bereiken via www.rabobank.nl/zuid-hollandmidden. En houd onze eigen website in de gaten.

donderdag 23 juni 2016 - Openbare reptitie, Joriskapel

Route JoriskapelOp 23 juni houdt Kamerkoor Tourdion een openbare repetitie. U kunt dan horen en zien hoe het instuderen van muziek bij ons in zijn werk gaat. Tevens krijgt u een voorproefje van de muziek die wij in het voorjaar van 2017 tijdens ons concert zullen uitvoeren.

U hoeft deze avond niet stil te zitten, maar kunt aan den lijve ondervinden wat de dirigente van Tourdion, Serena jansen, ons allemaal laat doen tijdens het inzingen. Grijp uw kans en doe mee bij het losmaken van de kaken, het slaken van vreemde kreten en het zingen van canons!

Rond 21 uur is er een pauze met koffie en thee met wat lekkers.

Bent u geïnteresseerd, kom dan naar de Joriskapel van de GGZ Delfland.
Er is voldoende plek om te parkeren.

Plaats: Joriskapel, Jorisweg 2, Delft (klik op kaartje voor de route op het terrein).
Tijd: 20.00 - 22.00.

zaterdag 7 mei 2016 - Inloopconcert, Oude Kerk

Inloopconcert Oude KerkDe Oude Kerk organiseert al een aantal jaren inloopconcerten rondom en in de zomermaanden. Bezoekers van de kerk kunnen dan naast de architectuur en kunstschatten van de kerk genieten van muziek.
Kamerkoor Tourdion doet dit seizoen ook weer mee. Naast diverse klassiekers zingen we ook delen uit ons concert dat voor begin volgend jaar gepland staat. Dat betreft kerkelijke muziek uit de Missa Dominicalis Orbis Factor van de 16e eeuwse componist Adriano Banchieri. Van dezelfde componist zingen we ook wereldse en theatrale muziek uit Il Festino. Hier proberen diverse bevolkingsgroepen op de markt van een Italiaanse stad met zang, dans en jolijt de tijd stuk slaan totdat de Vasten zijn afgelopen en ze weer mogen gaan schransen.
Kom naar ons luisteren. We staan onder de bezielende leiding van dirigente Serena jansen.

Plaats: Oude Kerk, Heilige Geestkerkhof 25, Delft.
Tijd: 14.00 - 15.00.

zondag 8 mei 2016 - Concert, VBH Madelief, Rijswjk

In het kader van Koren Zingen voor Ouderen zingt kamerkoor Tourdion in het woonzorgcentrum Vredenburch in Rijswijk. Het programma is vrijwel gelijk aan dat van wat we de dag ervoor in de Oude Kerk in Delft zingen, alleen de liederen uit de mis van Banchieri ontbreken. Maar daarvoor in de plaats komt nog iets anders.
Kom naar ons luisteren, onder leiding van Serena Jansen.

Plaats: Woonzorgcentrum Vredenburch, van Vredenburchplantsoen 1, 2282 SK Rijswijk.
Tijd: 14.30 - 15.30.zaterdag 19 december 2015 - Stedelijk Kerstconcert, Maria van Jessekerk

Zoals elk jaar organiseert de Federatie van Delftse Zangkoren weer een kerstconcert in de Maria van Jessekerk. Tourdion is ook weer van de partij met een mix van minder bekende maar daarom niet minder mooie kerstliederen uit lang vervlogen tijden uit diverse landen. Kom luisteren, de toegang is gratis.
Foto's van ons optreden staan in het album (fotograaf Joop Bommelé).

Plaats: Maria van Jesse Kerk, Burgwal, Delft.
Tijd: vanaf 13.30.

zaterdag 3 oktober 2015 - FDZ korenpresentatie in DOK

De jaarlijkse presentatie van koren die aangesloten zijn bij de Federatie van Delftse Zangkoren. Tourdion's eerste uitvoering onder leiding van de nieuwe dirigente Serena Jansen.
Foto's van onze presentatie staan in het album.

Plaats: DOK podium leescafé Vesteplein 100.
Tijd: vanaf 13.00.

september 2015 - Nieuwe dirigente Serena Jansen

Vanaf het nieuwe seizoen na de zomervakantie mogen we onze nieuwe dirigente verwelkomen, Serena Jansen. Sommigen uit Delft zullen zich haar nog wel herinneren als dirigente van het kamerkoor Mikrofoon. We zijn heel blij met haar komst en zien uit naar een vruchtbare samenwerking.

zondag 21 juni 2015 - Concert t.g.v. afscheid dirigente Dalyn Cook

We hebben afscheid genomen van Dalyn Cook, onze dirigente van de afgelopen vijf jaar. Met een weemoedig programma van zang en instrumentale intermezzo's hebben we Dalyn uitgezwaaid. We wensen haar veel succes met het vervolg van haar carriere en veel geluk in haar nieuwe woonplaats Berlijn. We zullen haar niet snel vergeten, want zij heeft haar enthousiasme voor muziek weten over te brengen op het koor en ons daarmee op een hoger plan gebracht dan waar we vijf jaar geleden stonden. Bedankt, Dalyn!

Meer foto's van het concert staan in het album.

Met muziek van Dowland, Buxtehude, des Prez, Bennett e.a.

Muzikaal omlijst door;
João Carlos Santos (traverso),
Dalyn Cook (klavecimbel),
Henk Junier (gitaar)

Kaarten: €10,-/tot 12 jaar €5,- (inclusief drankje)
Verkoop via de koorleden of via info@tourdiondelft.nl, of aan de kerk voor aanvang van het concert.

Download hier de folder.

Plaats: Lutherse Kerk, Noordeinde 4a, Delft.
Tijd: zondag 21 juni 2015, 16.00 uur.

zo 5 april 2015 - Paasviering in de Sint Joriskapel, GGZ

Als van ouds luistert Tourdion de Paasviering in de Joriskapel op. Met trieste liederen zoals 'Tenebrae factae sunt', die nog aan de gebeurtenissen op Goede Vrijdag herinneren, maar ook vrolijke paasliederen zoals 'Easter Anthem'. Dirigente: Dalyn Cook. Voorganger: Will Pantjes.

Plaats: Sint Joriskapel, terrein GGZ, Jorisweg 2, Delft.
Tijd: zondag 5 april 2015, 10.00 uur.

do 25 december 2014 - Kerstviering in de Sint Joriskapel, GGZ

Traditiegetrouw zet Tourdion, onder leiding van Daln Cook, de kerstviering van de GGZ luister bij, in de Sint Joriskapel op het terrein van de GGZ. Voorganger is dominee Will Pantjes. We zingen naast ons eigen repertoire, met dit keer veel Engelse kerstliedjes, ook mee met de Nederlandstalige volkszang.

Zie het album voor enkele foto's.

Plaats: Sint Joriskapel, terrein GGZ, Delft.
Tijd: donderdag 25 december, 10.00 uur.

za 20 december 2014 - FDZ Stedelijk Kerstconcert in de Maria van Jessekerk

Kamerkoor Tourdion doet ook dit jaar weer mee met het Stedelijk Kerstconcert in de Maria van Jessekerk. We zingen kerstliederen in diverse talen, waaronder Spaans en Engels. De muzikale leiding is in handen van Dalyn Cook. De toegang is gratis. De opbrengst van de collecte bij de uitgang is geheel bestemd voor de restauratie van het hoofdorgel van de kerk.

Enkele foto's, gemaakt door Joop Bommelé van de FDZ, staan in het album.

 

14.30
Koperkwintet
15.00
Prinsenstad Mannenkoor
15.15
VVHV Vrouwen Kamerkoor
15.30
Orgelspel
15.35
Kamerkoor Tourdion
15.55
Orgelspel
16.00
Ars Vocalis
16.20
New Sound

Plaats: Maria van Jessekerk, Burgwal, Delft.
Tijd: zaterdagmiddag 20 december,
14.30.

za 11 oktober 2014 - FDZ korenpresentatie in DOK

Op zaterdag 11 oktober is de jaarlijkse korenpresentatie van de Federatie van Delftse Zangkoren. Er zullen acht koren voor u optreden waaronder kamerkoor Tourdion. De middag begint om 13.15, Tourdion zelf zingt om 15.15. De toegang is gratis.

Plaats: DOK podium leescafé Vesteplein 100.
Tijd: 13.15 - 16.00.

za 13 september 2014 - Tourdion tijdens Open Monumentendag in de Nieuwe Kerk

Tijdens Open Monumentendag op zaterdag 13 september zingt Tourdion in de Nieuwe Kerk een bonte mix van hun repertoire uit de renaissance. Vele onderwerpen in diverse talen zullen de revue passeren. Komt allen luisteren. De toegang is gratis.

Plaats: Nieuwe Kerk aan de Markt in Delft.
Tijd: 11.30 - 12.30.

vr 20 juni 2014 - Tourdion tijdens Bestemming015 in de Stationshal

Bestemming015 is een multidisciplinair festival op verschillende locaties in en rond de Spoorzone. Bestemming015 leeft samen met bewoners van Delft toe naar het moment waarop in 2015 de laatste trein bovengronds rijdt. Op vrijdag 20 en zaterdag 21 juni 2014 zullen verschillende locaties in en rond de Spoorzone worden omgetoverd tot een toneel voor talent. Zo ook de Stationshal, waar op vrijdagavond ook ons kamerkoor Tourdion acte de présence zal geven. We zingen dan een bonte mix van religieuze en wereldlijke liedjes, alle uit de renaissancetijd en in diverse talen. Komt luisteren. De toegang is gratis

Plaats: Stationshal, Delft.
Tijd: 20.30 - 21.00.

In de fotogalerij staan enkele foto's van ons optreden (foto's 3 t/m 6 door Guus Schoonewille). Er is ook een opname gemaakt door Werkplaats Spoorzone Delft:

zo 11 mei 2014 - Ondeugende liedjes in Woonzorgcentrum Vredenburch, Rijswijk

Op zondagmiddag verzorgen we een vrolijk programma in Woonzorgcentrum Vredenburch in Rijswijk. Met vele ondeugende liedjes uit de renaissancetijd, die de liefde in de meimaand bezingen. Maar ook wel wat serieuzer werk. Tussendoor een verhaal ter gelegenheid van moederdag en wat gedichten.
Plaats van handeling: Woonzorgcentrum Vredenburch, van Vredenburchplantsoen 1, 2282 SK Rijswijk.
Tijd: 14.30 - 16.00.

zo 18 mei 2014 - Liedjes over voorjaar en liefde bij SWOP in Pijnacker

Op zondagmiddag verzorgen we een vrolijk programma bij Welzijn en Ondersteuning Pijnacker-Nootdorp. Met vele ondeugende liedjes uit de renaissancetijd, die de liefde in de meimaand bezingen. Maar ook wel wat serieuzer werk. Tussendoor een mooi verhaal en wat gedichten.
Plaats van handeling: Stichting Welzijn en Ondersteuning Pijnacker-Nootdorp (SWOP), Mr. Dr. van der Helmlaan 11, 2641 DE Pijnacker.
Tijd: 14.30 - 16.00.

zo 20 april 2014 - Paasviering in de Joriskapel

Op Eerste Paasdag luisteren we de viering op in de Joriskapel. De kapel ligt op het terrein van de GGZ aan de Sint Jorisweg 2. De viering begint om 10.00, de voorganger is dominee Will Pantjes.
We zingen paasliederen uit de renaissancetijd in vier talen: Latijn Duits, Frans en Engels. Kom luisteren en meevieren.

wo 25-12-2013 - Kerstviering in de Joriskapel

Op Kerstdag luisteren we de viering op in de Joriskapel. De kapel ligt op het terrein van de GGZ aan de Sint Jorisweg 2. De viering begint om 10.00, de voorganger is dominee Will Pantjes.

za 14-12-2013 - Kerstconcert Federatie van Delftse Zangkoren

Op zaterdag 14 december houdt de Federatie van Delftse Zangkoren weer haar jaarlijkse Stedelijk Kerstconcert. Tourdion doet hier ook weer aan mee. De middag begint om 14.30
Het kerstconcert vindt plaats in de Maria van Jessekerk aan de Burgwal in het centrum van Delft.
Voor foto's van het optreden, zie de fotopagina.
Hieronder een videofragment van één van de kerstliedjes, het lied 'Laat ons met herten reine'.

zo 15-12-2013 - Kerstconcert in WZC Monica

Op zondag 15 december zingt Tourdion kerstliederen uit de renaissance in woonzorgcentrum Monica. De liederen worden afgewisseld met pianospel en een kerstverhaal. Het adres is: Monica, Arubastraat 2, 2612 GV Delft. Aanvang: 10.00.
Een foto-impressie van deze zondagmorgen vindt u op de fotopagina.

za 14 september 2013 - Monumentenweekend - Lunchconcert in de Oude Kerk

Kamerkoor Tourdion geeft op zaterdag 14 september tussen 12.30 en 13.30 een lunchconcert in de Oude Kerk, ter gelegenheid van Monumentenweekend. Op het programma zal deze keer voornamelijk wereldlijk repertoire staan. Zie de folder voor het complete programma. De Oude Kerk is op die zaterdag vrij toegankelijk. Adres: Heilige Geestkerkhof 25, 2611 HP DELFT.
Enkele foto's van ons optreden staan op de fotopagina.

do 20 juni 2013 - Voorronde Korencup Delft 2013

Kamerkoor Tourdion doet mee met de Korencup Delft 2013. Deze wedstrijd vindt plaats gedurende drie avonden, van 19 juni t/m 21 juni. Op de eerste twee avonden vinden de voorronden plaats, op vrijdag 21 juni de finale. Er doen 12 koren mee. Tourdion zingt op donderdag 20 juni, en hopelijk ook op vrijdag 21 juni.
De wedstrijd staat onder leiding van Gregor Bak, en vindt plaats in de Van de Mandelezaal bij de Prinsenhof. Elke avond begint om 20.00 en de toegang is gratis. Meer informatie: www.korencup.nl.

Op die donderdagavond moesten we het opnemen tegen vijf andere koren. Nadat New Sound het spits had afgebeten waren wij aan de beurt. We brachten vijf liederen ten gehore: Chantez à Dieu, El grillo, Mille regretz, Ave verum corpus en Il est bel et bon, een mix van gedragen en snelle liederen. Zelf waren we tevreden over onze uitvoering, ook van mensen uit het publiek kregen we na afloop enthousiaste reacties. In het bijzonder de snellere stukken en Mille regretz werden erg gewaardeerd. Na ons volgden nog de koren Blue Vocals, Vocal Group Close Enough, Inspirited en Prestige. De laatste drie koren bleken iets teveel concurrentie voor ons, want zij gingen uiteindelijk door naar de finale op vrijdag.
De jury sprak over all koren lovende woorden. Bij Tourdion vonden ze in het bijzonder de snelle stukken goed overkomen, en ons enthousiasme. Fijn om te horen.

Enkele foto's van ons optreden tijdens de Korencup staan op de fotopagina.

za 20 april 2013 - Inloopconcert in de Oude Kerk

De Oude Kerk organiseert in de zomermaanden elke zaterdagmiddag van 13.00 tot 14.00 een inloopconcert. Op 20 april is het de beurt aan Kamerkoor Tourdion om dit concert te verzorgen. We zullen liederen ten gehore brengen die goed aansluiten bij de Paastijd, de meeste uit de tijd van de renaissance.
Het concert zelf is gratis, u betaalt echter wel de toegangsprijs om de kerk te kunnen bezichtigen. Meer informatie op de site van de Oude en de Nieuwe Kerk: oudeennieuwekerkdelft.nl.

Het programma staat in bijgaande folder. Dit programma hebben we twee keer gezongen tijdens ons concert.

zo 31 maart 2013 - Paasviering in de Joriskapel

Op Eerste Paasdag brengt Tourdion verschillende Paasliederen ten gehore tijdens de viering in de Joriskapel. De kapel ligt op het terrein van de GGZ aan de Sint Jorisweg 2. De viering begint om 10.00, de voorganger is dominee Will Pantjes.

vr 29 maart 2013 - Goede Vrijdagviering in de Joriskapel

Op Goede Vrijdag zingt Tourdion enkele liederen tijdens de viering in de Joriskapel. De kapel ligt op het terrein van de GGZ aan de Sint Jorisweg 2. De viering begint om 19.30, de voorganger is dominee Will Pantjes.

di 25-12-2012 - Kerstviering in de Joriskapel

Op Kerstdag luisteren we de viering op in de Joriskapel. De kapel ligt op het terrein van de GGZ aan de Sint Jorisweg 2. De viering begint om 10.00, de voorganger is dominee Will Pantjes.

za 22-12-2012 - Kerstconcert Tourdion in de Franciscus en Clarakerk

Inmiddels al een vertrouwde plek voor kamerkoor Tourdion: de Fransciscus en Clarakerk aan de Raamstraat, achter het Centraal Station. Van 14.00 tot 15.00 geven we een kerstconcert, waarbij we niet alleen kerstliederen ten gehore zullen brengen maar ook andere 'gouwe ouwe' uit ons repertoire.

Download hier de folder voor onze kerstconcerten in de Maria van Jessekerk en de Franciscus en Clarakerk.

za 15-12-2012 - Kerstconcert Federatie van Delftse Zangkoren

Op zaterdag 15 december houdt de Federatie van Delftse Zangkoren weer haar jaarlijkse Stedelijk Kerstconcert. Tourdion doet hier ook weer aan mee. De middag begint om 14.30
Het kerstconcert vindt plaats in de Maria van Jessekerk aan de Burgwal in het centrum van Delft. Download alvast het programma.

di 11-12-2012 - Lichtjesavond

Tourdion doet dit jaar ook mee aan de traditionele lichtjesavond. Zodra het duister valt vult het centrum van Delft zich met vele lichtjes. En vele zang- en muziekgroepen luisteren de avond op, zowel buiten als binnen. Tourdion is aan het begin van de avond te vinden in de Genestetkerk aan de Oude Delft 102. Hieronder het programma in de Genestetkerk:

18.45 - 19.30
Kamerkoor Tourdion
19.30 - 20.00
Ars Vocalis
20.00 - 20.30
Blue Vocals
20.30 - 21.00
Vocaal Ensemble Pijnacker
21.00 - 21.30
Olofskoor

za 27-10-2012 - Korenpresentatie Federatie van Delftse Zangkoren in DOK

Op zaterdag 27 oktober gaf kamerkoor Tourdion een goed ontvangen concert tijdens de jaarlijkse korenpresentatie van de Federatie van Delftse Zangkoren. Tien koren kregen elk twintig minuten om hun kunnen te demonstreren. Tourdion was deze middag het laatste koor dat optrad.

De liederen die we hebben gezongen vindt u in de bijgevoegde folder. Aanvankelijk was het enigszins rumoerig in de zaal. Wij lieten ons echter niet van slag brengen en gingen gewoon ons eigen ding doen en met Margot hadden we de belangstelling gewonnen. Met El Grillo, Vecchie Letrose en Il est bel et bon pakten we het publiek in. Volgens sommige luisteraars heeft Tourdion nog nooit zo goed gezongen als deze keer. Een mooie opsteker voor ons om op deze weg verder te gaan.

za 20-10-2012 - Wijkfeest rond de Raamstraat

Tourdion zong op het wijkfeest 'Slinger door de Wijk' in het Westerkwartier een rijkgeschakeerd programma van liederen uit de Renaissance, ingetogen en vrolijk, kerkelijk en wereldlijk, in diverse talen. Plaats van handeling was de Franciscus en Clarakerk in de Raamstraat. Het concert begon om 14.30. Enkele reacties van het publiek:
  • "Jullie verdienden hier een volle kerk, het was erg mooi!"
  • "Dat was een mooi geheel, jullie concertje in de Raamkerk. Met veel zorg en enthousiasme gebracht, een muzikaal plezier voor de toehoorder! Een mooie periode waar jullie uit hebben geput!"

Voor een indruk, zie de fotopagina.

za 08-09-2012 - Monumentendagconcert in de Maria van Jessekerk

Op zaterdag 9 september zong Tourdion om 13.30 in de Maria van Jessekerk. Voor ons speelde de Vereniging voor Huismuziek en na ons kamerkoor New Sound.

Wij zongen diverse liederen uit de Renaissancetijd, zowel geestelijke liederen als wereldse liederen, in een vierstemmige zetting. De leiding was in handen van onze enthousiaste Amerikaanse dirigente Dalyn Cook. We brachten tijdens dit concert liederen in vele talen ten gehore: Frans, Duits, Spaans, Italiaans, Engels, Latijn en Nederlands, van het ingetogen Ave verum corpus tot het uitbundige Il est bel et bon.

zo 09-09-2012 - Monumentendagconcert in de Raamstraatkerk

Het tweede Monumentendagconcert vond plaats op zondag 9 september om 13.00, in de Franciscus en Clarakerk. Wij brachten hetzelfde programma als op zaterdag ten gehore, maar dan twee keer.
Van dit concert zijn enkele foto's beschikbaar. Zie hiervoor de fotopagina.

wo 23-05-2012 - Zingen bij receptie

Een van de leden van ons koor, Ernst Amkreutz, was dit jaar 25 jaar verbonden aan de GGZ. Op woensdagmiddag werd hem daarom een receptie aangeboden, met diverse optredens, waaronder een verrassingsoptreden van Tourdion. Ernst heeft de weken ervoor gewoon meegerepeteerd, maar zonder te weten dat het voor zijn eigen receptie zou zijn.
Het was nog even spannend of onze dirigente op tijd zou zijn voor het concert, maar op de valreep kon ons concertje doorgang vinden, zij het enigszins ingekort. Ernst zelf zong ook mee, en de gasten konden een goede indruk krijgen van ons koor. Enkele foto's staan op de fotopagina.

zo 25-03-2012 - Viering bij Sint Joris

Tourdion heeft tijdens de afscheidsviering van pastor Remy Jacobs enkele liederen gezongen. De Latijnse en Duitse liederen uit de 15e en 16e eeuw hadden betrekking op de tijd naar Pasen.
Tourdion stond onder leiding van dirigente Dalyn Cook.

zo 18-12-2011 - Adventsviering bij Sint Joris

Tourdion luisterde op de zondag voor Kerstmis de viering op in de Sint Joriskapel. Naast de muziekstukken die we op de vrijdagavond ervoor bij het kerstconcert van de Federatie van Delftse Zangkoren FDZ al gezongen hadden brachten we nog enkele andere kerstliederen uit Spanje en Engeland ten gehore. De voorganger was pastor Remy Jacobs. Tourdion stond onder leiding van gastdirigente Suzan Vermeer.

vr 16-12-2011 - Stedelijk kerstconcert FDZ

Ook dit jaar vond in de Maria van Jessekerk weer het jaarlijkse kerstconcert van de Federatie van Delftse Zangkoren FDZ plaats. Dit jaar op vrijdag 16 december, aanvang 19.30. Na het kinderkoor dat het spits afbrak was het de beurt aan Tourdion. We begonnen met twee stukken van Bach, waarbij Petra Veenswijk ons op het orgel begeleidde. Daarna zongen we nog twee vrolijke Spaanse kerstliederen tot besluit. Daarbij spoorde gastdirigente Suzan Vermeer ons aan om het zo vrolijk en licht mogelijk te houden. Volgens fans in de kerk zijn we hierin geslaagd.

za 29-10-2011 - Korenpresentatie FDZ

Al diverse jaren verzorgt de Federatie van Delftse Zangkoren FDZ een middag in DOK waar de vele koren die Delft rijk is zich kunnen presenteren. DOK is de openbare bibliotheek in het centrum van Delft. Dit jaar traden elf koren aan voor een concertje. Tourdion beet deze keer het spits af met een diverse mix van renaissanceliederen uit Spanje en Frankrijk. Dit alles onder leiding van dirigente Dalyn Cook.
Het programma van die dag vindt u hier. En enkele foto's staan op de fotopagina.

za 10-09-2011 - Monumentendagconcert

Op de zaterdag van het Monumentendagweekend was Tourdion weer van de partij om de dag op monumentale wijze luister bij te zetten. Deze keer waren we te gast in het pand De Witte Roos aan de Oude Delft 73. Dit oude patriciërshuis ondergaat een grote verbouwing waarbij diverse moderne technieken worden ingezet om tot energiebesparing te komen, echter zonder het oorspronkelijke karakter van het gebouw aan te tasten.

Onze muziek paste goed bij de atmosfeer die het gebouw uitstraalt en we hopen er in de toekomst nog eens op te kunnen treden als de verbouwing achter de rug is. Deze keer verzorgden we twee optredens van ongeveer een half uur met een keur aan renaissanceliederen, het eerste om 11.45, het tweede om 12.45. Diverse mensen bezochten de concertjes en we ontvingen positieve reacties!

za 21-05-2011 - WAK wereldreis langs de amateurkunst

Van 14 t/m 21 vond de Week van de Amateurkunst plaats, de WAK. Op de afsluitende wereldreis langs de amateurkunst, op zaterdagmiddag 21 mei, gaf Tourdion twee concerten in de Sint Joriskapel. Geïnteresseerden gingen deze middag op stap in oldtimerbussen langs diverse locaties waar Delftse amateurs aan het werk zijn. Vanwege de geringe belangstelling voor de cultuurreis deed de bus slechts één keer zijn ronde door Delft.
Door het ontbreken van de bus werd ons eerste concert die middag bijgewoond door slechts enkele belangstellenden en 'toevallige' passanten. We brachten een serie van 16 stukken ten gehore, beginnend met enkele ondeugende Franstalige liederen, gevolgd door serieuzer geestelijk werk. We eindigden met Spaanse liederen en ons lijflied Tourdion.
Het tweede concert later die middag vond plaats voor een redelijk gevulde kapel. Vanwege het strakke reisschema van de bus konden we toen helaas niet ons hele programma doen. Maar we hebben een goede proeve van ons repertoire laten horen.
In de fotogalerij staan meer foto's die fotograaf Guus Schoonewille heeft gemaakt bij Tourdion tijdens de Cultuurtoer.

zo 17-04-2011 - Palmzondagviering

Tijdens de goedbezochte viering op een stralende Palmzondag heeft ons koor acte de présence gegeven met een vijftal liederen. Pastor Remy Jacobs wist de liederen goed in te passen in het thema van de viering.

zo 19-12-2010 - Adventsviering

Kamerkoor Tourdion heeft op zondag 19 december de viering in de Sint Joriskapel opgeluisterd met enkele Spaanse en Duitse kerstliederen. Door de zware sneeuwval was de kapel slecht bereikbaar. Het aantal kerkgangers was daardoor laag. Van het koor was iedereen aanwezig. Met veel energie brachten we de liederen ten gehore, onder leiding van onze enthousiaste dirigente Dalyn Cook. Voorganger Will Pantjes hield een inspirerende overweging tijdens de viering over de betekenis van Kerstmis.
Na afloop van de viering trok het koor naar Café Vlaanderen voor een gezellige afsluiting van het koorjaar.

za 30-10-2010 - Delftse korendag

Dertien koren hebben zich op deze middag aan het Delftse publiek gepresenteerd. De optreden vonden plaats in de openbare bibliotheek DOK in het centrum van Delft. Ook Tourdion was van de partij en gaf een concert van twintig minuten, onder leiding van dirigente Dalyn Cook. De zaal, die plaats gaf aan zeker 100 personen, was afgeladen vol. De organisatie van dit evenement was in handen van de Federatie van Delftse Zangkoren FDZ. Bekijk foto's van het optreden van Tourdion in de fotogalerij.

Programma van de korenpresentatie in DOK

za 11-09-2010 - Monumentendagconcert

Op de zaterdag van het Monumentendagweekend heeft Tourdion voor het eerst sinds lange tijd weer een concert gegeven. Het concert vond plaats in de Sint Joriskapel van GGZ Delfland, de ruimte waar Tourdion ook repeteert. Op het programma stond een tiental liederen uit de renaissancetijd, uit Frankrijk, Italië en Spanje. Henk Junier leidde de liederen in met achtergrondinformatie, de muzikale leiding was in handen van Suzan Vermeer. Zo'n twintig mensen woonden het concert bij.

De uitgevoerde stukken staan in de folder. Een impressie van het concert vindt u in de fotogalerij.

do 26-08-2010 - Eerste repetitie na de zomer

Nog drie repetities tot aan het concert op Monumentendag, dus er is werk aan de winkel.