Apart en toch samen – deel 5

Geplaatst op

Nog steeds kan samen zingen alleen maar op afstand. Afgelopen maand heeft ons koor daarom weer een nieuw thuisproject ingezongen. Deze keer het mooie lied Toutes les nuits van Clément Janequin.

De werkwijze was deze keer iets anders dan de vorige keren. Onze dirigent Serena Jansen gaf nu in een filmpje de maat aan en alleen het baslijntje werd meegespeeld door blokfluitist Kees Konings. Dat betekende voor de koorleden goed kijken om in de maat te blijven. Bij het samenstellen van het geheel bleek dat allemaal wonderwel goed bij elkaar te komen.

Toutes les nuits – Clément Janequin (c. 1485 – 1558)

Toutes les nuits

Toutes les nuits tu m’es présente
Par songe doux et gracieux.
Mais tous les jours tu m’es absente
Qui m’es regretz fort ennuyeux.

Puis donc que la nuit me vaut mieux
Et que je n’ai bien que par songe.
Dormez de jour, Ô pauvres yeux!
Afin que sans cesse je songe.

Elke nacht

Elke nacht kom je bij me
in zoete en zachte dromen.
Maar overdag ben je er niet
tot mijn groot verdriet.

Geef mij daarom maar de nacht
zeker als ik droom.
Slaap dan ook overdag, o arme ogen!
Zodat ik voortdurend kan dromen.