Over ons

Kamerkoor Tourdion heeft in 2009 een doorstart gemaakt en staat tegenwoordig onder de bezielende leiding van Serena Jansen. Het koor bestaat uit zo’n 23 enthousiaste zangers en zangeressen, verdeeld over vier stemgroepen.

Tourdion bestaat al sinds 1997. Aanvankelijk onder leiding van Diana Mol – oprichtster en stimulerend muzikaal leidster.

We zingen muziek uit de renaissance, met af en toe een uitstapje naar andere tijdvakken. Voorbeelden uit ons recente repertoire: stukken uit de Spaanse renaissance uit het Cancionero del Palacio, muziek van het hof van Isabella van Castiliƫ en Ferdinand van Aragon. Ook zingen we Franse, Italiaanse, Duitse en Nederlandse religieuze muziek uit die tijd, maar verdiepen ons ook in Latijnse stukken van Anton Bruckner uit de 19e eeuw, die qua stijl wel goed aansluiten bij de oude muziek. Ook wereldlijke en zelfs ronduit ondeugende stukken uit de renaissance komen aan bod. Het gaat daarbij bijvoorbeeld om madrigalen, chansons of Latijnse motetten.

Net zoals de toenmalige componisten van de Bourgondisch-Nederlandse school geen grenzen kenden wil Tourdion alle gebieden van de renaissance bestrijken. Tourdion gelooft dat iedereen enthousiast kan worden van deze aanstekelijke muziek en wil u graag daarmee laten kennismaken.
Kom eens kijken of luisteren of, beter nog, meedoen op donderdagavond in de Joriskapel, om wekelijks gezellig te oefenen.

Graag tot dan!