Concert ‘Van alle markten thuis’

Geplaatst op

Kamerkoor Tourdion viert feest. We bestaan namelijk 25 jaar. En dat gaan we vieren met een mooi concert, waar we onze veelzijdigheid willen tonen. Vandaar de titel.

De titel van het concert slaat ook een bijzonder stuk van de Engelse componist Richard Dering (?1580 – 1630). Het stuk laat een markt tot leven komen, waar kooplui hun koopwaar aan de man proberen te brengen. Onze dirigent heeft het stuk bewerkt door verschillende teksten te herhalen in andere stemmen, door gebruik te maken van noten die in de oorspronkelijke versie door viola da gamba’s werden gespeeld. Het laat de bedrijvigheid op de markt goed horen.

De viola da gamba’s worden in onze versie overgenomen door de blokfluiten van het VAK Blokfluitensemble. Zij zullen ons ook in andere stukken begeleiden. Dit ensemble staat onder leiding van Hilde de Wolf.

Van Richard Dering doen we ook een korte, vierstemmige serenade en een vijfstemmig Ave Virgo Gloriosa.

Verder doen we een zeer gevarieerd Engels programma beginnend met een middeleeuwse vierstemmige canon met passende uitspraak over de lente. Via composities van Henry VIII, Cornysh, Pygott, Weelkes, Ravenscroft en de al genoemde Dering gaan we verder naar recenter tijden met anonieme, bewerkte Engelse volksliedjes. Deze bewerkingen zijn ook van de hand van Serena Jansen.

Het belooft een heel gevarieerd concert te worden, met ook wat theatrale elementen.

Kerngegevens concert

Datum en tijd
  • zondag 9 oktober 2022
  • zaterdag 15 oktober 2022

Beide keren begint het concert om 15.00; vanaf 14.30 is de zaal open.

Locatie

Stanislaskapel
Westplantsoen 73, 2613 GK Delft

De Stanislaskapel is een intieme ruimte, bij uitstek geschikt voor kamermuziek.
De kapel ligt op het terrein van het Stanislascollege, naast het Wilhelminapark. Vanaf station Delft is dat ongeveer een kwartier lopen. Komt u met de fiets, er is voldoende ruimte om uw fiets te stallen op het terrein van de school. Parkeren met de auto is op het terrein niet mogelijk, u kunt parkeren in de omliggende straten (Westplantsoen, Michiel ten Hovestraat, Westeinde). Op zondag 9 oktober is parkeren vrij, op zaterdag 15 oktober is het betaald parkeren.
Meer informatie: https://parkerendelft.com/

Uitvoerenden
  • Kamerkoor Tourdion, onder leiding van Serena Jansen
  • Delft Blokfluitensemble, onder leiding van Hilde de Wolf
  • Solo’s van Serena Jansen met Jean-François Mazet

Kaarten bestellen

U kunt op twee manieren aan kaarten komen. Via de voorverkoop en aan de deur voorafgaand aan de concerten. De voorverkoop heeft twee voordelen: u bent verzekerd van een plek, en het is goedkoper.

De toegangsprijzen zijn:

Volwassene Kind (tot 12 jaar)
Voorverkoop15,00 €5,00 €
Aan de deur17,00 €5,00 €

Bij de prijs inbegrepen zijn een programmaboekje en een drankje in de pauze.

Let op: bij de kaartverkoop aan de deur kunt u alleen met PIN betalen, niet met contant geld.

De voorverkoop is inmiddels begonnen. Via het formulier hieronder kunt u één of meer kaarten bestellen. Let op dat u alle gegevens correct invoert. Afrekenen verloopt via Ideal. Na een geslaagde transactie krijgt u een e-mail met daarin uw toegangsbewijs. Neem dit ticket mee naar het concert voor de kaartcontrole of laat het zien op uw telefoon. U kunt online bestellen tot één dag voor het concert; daarna alleen nog aan deur.

Helaas is het niet meer mogelijk om online een kaartje te bestellen. Maar aan de deur van de zaal kan nog wel.

Hebt u nog vragen, stuur dan een mail naar concerten@tourdiondelft.nl.