Jubileumconcert ‘Il Festino’

Geplaatst op

“Chi brama avere spasso e piacere, entri al Festino!”
Wie naar pret en plezier snakt, treedt toe tot dit festijn!

In 2017 vierde kamerkoor Tourdion zijn twintigjarig jubileum. Daarom was het op 17 en 18 februari 2017 feest in de Adelbertkerk.Het koor bood het publiek een feestelijk concert aan waarin de componist Adriano Banchieri centraal staat.

Voor de pauze begon het allemaal nog vrij ingetogen met een mis van de Italiaanse componist Adriano Banchieri (1568 – 1634), maar na de pauze barste al vrij snel een uitbundig feest los met ‘Il Festino’, een madrigaalkomedie ook van zijn hand.

Hierbij stond ons kamerkoor niet alleen, maar kreeg het ondersteuning van van 16 blokfluiten, 5 viola da gamba’s, kinderen van Circusschool Circus Kabel, het Italiaanse koor La Siepe Sonora, de clown Libor en danser Ricardo Rodriguez Miranda.

Hierdoor werden de twee concerten een groot spektakel, ook erg leuk voor kinderen. De Festino zit, naast mooie muziek, vol grappen en acrobatische acts. Tijdens het voorprogramma konden de kinderen in een apart lokaal maskers maken en zich laten schminken om de Festino extra carnavalesk te maken.

Hieronder een impressie van de concerten in foto’s en filmpjes.