Kerstreis op Swetterhage

Geplaatst op

Op woensdag 11 december was het weer tijd voor de traditionele kerstreis en kerstmarkt op Swetterhage in Zoeterwoude-Dorp. De kerstreis is een wandelend avontuur op het terrein van Swetterhage waar 320 mensen met een verstandelijke beperking wonen en werken. Tijdens de wandeling beleef je onderweg het kerstverhaal met zang, muziek, toneel en figuranten. Na deze reis is het mogelijk om de kleurrijke kerstmarkt te bezoeken met spullen die gemaakt zijn door cli├źnten.

Kamerkoor Tourdion stond traditiegetrouw ook langs de route om de mensen te verblijden met kerstliederen, terwijl ze wachtten om de timmerwerkplaats van Jozef binnen te gaan. Geheel in stijl waren we uitgedost als herders en herderinnen. Het leek dit jaar een stuk drukker dan voorgaande jaren, waardoor we ons programma van tien liedjes zeker drie keer ten gehore konden brengen. En dat alles onder de enthousiaste leiding van Petra Rouss.

Het was zoals altijd leuk om aan dit evenement deel te nemen, we hebben veel blije gezichten aan ons voorbij zien trekken en sommige passanten zongen de bekende kerstliedjes zoals Jingle Bells ook mee. En na afloop was er, ook een traditie, erwtensoep en een broodje kroket om de ergste honger te stillen.