Terugblik op concert ‘Van klompen en mantillas’

Geplaatst op

Op zaterdag 29 februari en zondag 8 maart 2020 organiseerde kamerkoor Tourdion een concert onder de titel ‘Van klompen en mantillas’. Een afwisselend programma van Spaanse en Nederlandse muziek, zang, dans en instrumentaal. Alles onder muzikale leiding van dirigent Serena Jansen. Serena stond echter niet alleen voor het koor, zij zong ook solo en speelde blokfluit in het blokfluitquartet Capriola. Verder luisterde percussionist Michel Ponsioen het concert op met zijn tromgeroffel en danseres Patricia Manak toonde haar Spaans temperament in een Sevillanas.

Bij beide concerten zat de Stanislaskapel redelijk vol. Op zaterdag 29 september hadden we circa 65 bezoekers, op zondag was het een stuk drukker met bijna 100 bezoekers. Hieronder ook gasten van De Zonnebloem, die we een aantal vrijkaarten hadden aangeboden. Te oordelen aan de reacties van het publiek viel het concert zeer in de smaak. Voor de pauze was het Spaanse deel van het concert. Dat eindigde in een opzwepende Sevillanas, waarbij iedereen uitbundig meedeed. Na de pauze volgde het Nederlandse deel. Ook hier werd bij de bekendere liedjes zachtjes meegezongen door het publiek.

Hieronder enkele reacties van het publiek.

We hebben echt genoten. Het was een super middag! – De Zonnebloem

Heel leuk om bij te zijn. Het enthousiasme van het koor straalt er vanaf!

Leuk en afwisselend concert

De opkomst bij Todos los bienes was indrukwekkend!

We zijn vol lof over jullie koor en hebben enorm genoten – De Zonnebloem

Het complete programma, inclusief alle liedteksten en vertalingen, vind u in het programmaboekje. Klik op de afbeelding hiernaast om het boekje te downloaden.

Het complete programma, inclusief alle liedteksten en vertalingen, vindt u in het programmaboekje. Klik op de afbeelding hiernaast om het boekje te downloaden.

Complete concert in audio

Delen van concert in beeld